Βράβευση του 4ου Δημ.Σχ. Ν. Μουδανιών στο 4o Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

ΦωτοΤαινίας 1
«Το γύρισμα μιας ταινίας είναι μια εμπειρία μοναδική. Σενάριο, πρόβες, σκηνικά, κοστούμια, ήχος, φώτα, μοντάζ…. γυρίσματα… Συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών σε μια συναρπαστική διαδικασία.»
Η ιδέα της κας Λούση Βουτσά, εκπαιδευτικού του 4ου Δημ. Σχολείου Ν. Μουδανιών πήρε σάρκα και οστά!

Συνολικά 35 μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου συμμετείχαν στο γύρισμα μιας ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Τα Σουγλαρούδια» με την οποία το σχολείο συμμετείχε στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους. Η ταινία διακρίθηκε και κέρδισε το 2ο Πανελλήνιο Βραβείο ανάμεσα σε 280 συμμετοχές και 180 ταινίες από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια!

«Τα Σουγλαρούδια»…. ένα πέρασμα στην ελληνική παράδοση με φόντο τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε ένα μικρό ντόπιο χωριό της ορεινής Χαλκιδικής. Ένα έθιμο από την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας που σβήνει….
Χριστουγεννιάτικοι ήχοι και μυρωδιές του παρελθόντος αναδύονται μέσα από τα γραφικά καλντερίμια του Βάβδου, όπου η «γύρα» καλά κρατούσε, οι σούγλες βάραιναν από λουκάνικα, σύκα και παστά και γέμιζαν «τα σουγλαρούδια» με χαρά και περηφάνια…

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στην κα Βουτσά που είχε την ιδέα για αυτήν την πολύ σημαντική διάκριση του σχολείου και στους εξαιρετικούς ηθοποιούς… τους μαθητές!!!

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους αθέατους ήρωες αυτής της δημιουργίας που συνέβαλαν με τη διακριτική βοήθεια τους… Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά και τους ντόπιους κατοίκους του χωριού που στήριξαν αυτή την καταπληκτική κινηματογραφική διαδρομή!!!

Advertisements